0 Birkums-zoneterapi.dk

Hønsehavevej 27
DK-5771 Stenstrup
Tlf.: 22 30 34 71
info@in-zone.dk
Registrede alternative behandlere - RAB Få tilskud fra Danmark til Zoneterapi Medlem af Forenede Danske Zoneterapeuter - FDZ Uddannnet i Muskulær Zoneterapi
I vores vestlige kultur kender vi typisk sammenhængen mellem psyke og fysik som beskrivelsen af

Tanker om sundhed og sygdom

I vores vestlige kultur kender vi typisk sammenhængen mellem psyke og fysik som beskrivelsen af "psykosomatiske symptomer". Desværre behandler vores etablerede sundhedssystem ofte denne klare sammenhæng udfra hvad man kan kalde "apparatfejlsmodellen". Min personlige oplevelse af det danske sundhedsvæsen er, at det i dag er meget lidt helhedstænkende - det er ofte kun "den brækkede arm" der behandles udfra symptomet og typisk sammen med syntetisk fremstillet medicin på recept (oven i købet følger ofte generende bivirkninger af medicinen). Her får mennesket nogle redskaber til symptombehandling, som måske umiddelbart hjælper her og nu, men som i længden faktisk kun tjener medicinalindustriens pengepung - og i hvert fald ikke det enkelte menneske som helhed.

Sundheds- og sygdomsopfattelsen fra den østlige kultur er mere holistisk. Forstået på den måde, at her hænger tanker og følelser tæt sammen med organsystemet. Foreksempel kan indestængt vrede og irritation gennem længere periode påvirke immunforsvaret i negativ retning. Min behandlingsmetode bygger på den østlige tankegang og filosofi, hvor mennesket ses som en sammensat organisme, hvor årsagen til aktuelle (eller tidligere) symptomer søges og mennesket hjælpes videre til selv at udforske og finde svaret på helbredelsen. Her bruges primært naturens egne ressourcer i behandlingen i form af eksempelvis urtetilskud og kostregulering. Her får mennesket nogle brugbare redskaber til at behandle årsagen til symptomet og dermed til selv at komme videre i sit ønske om livskvalitet og sundhed. Denne tankegang tiltaler mig meget - derfor valgte jeg at lære zoneterapi udfra den kinesiske filosofi.

Jeg oplever personligt, at min faglige og terapeutiske styrke netop ligger i, at jeg via min uddannelse og mangeårige erfaring som sygeplejerske  - koblet sammen med min uddannelse og daglige arbejde som zoneterapeut i min privatpraktiserende klinik siden 2002, har opbygget et fagligt og personligt velfunderet grundlag at vejlede og arbejde ud fra i min klinik.