Hønsehavevej 27
DK-5771 Stenstrup
Tlf.: 22 30 34 71
info@in-zone.dk
Registrede alternative behandlere - RAB Få tilskud fra Danmark til Zoneterapi Medlem af Forenede Danske Zoneterapeuter - FDZ Uddannnet i Muskulær Zoneterapi

Får du væske nok i dagligdagen - og hvad drikker du?

Onsdag 24.09.2014

For at kroppens livsvigtige funktioner skal kunne fungere af sig selv døgnets 24 timer, er det helt grundlæggende vigtigt at tilføre væske - OG VÆSKE NOK!

Den medicinske formel for hvor meget væske en krop skal tilføres, siger at der skal 30 ml pr. kg pr. døgn til.
Så altså hvis man vejer 70 kg, skal man som minimum have tilført 2.1 liter væske pr. døgn. Den væske der tilføres via maden tæller naturligvis også med i regnskabet, så i dette regnestykke bliver det ca. 1.7 liter udover væsken fra maden.
Her skal naturligvis også tages i betragtning, om det er sommer og 30 grader i skyggen, om man har et meget fysisk krævende arbejde, om man generelt sveder meget eller lidt, og om man eks. i forvejen døjer med væske i kroppen. Her skal man nemlig helst drikke lidt MERE endnu, for at få hjulpet kroppen med at komme af med den overflødige væske!
Der er altså nogle individuelle omstændigheder, som skal tages i betragtning, men hvis man går ud fra den ovenstående formel, er det generelt ikke helt ved siden af. Så er det også en god ide, at "små-drikke" lidt dagen igennem, fordi kroppen som sådan kan administrere og optage ca. 1 dl pr. 10 minutter. Hvis dette niveau overskrides, bliver det filtreret ud via nyrerne og man skal i stedet oftere på toilettet og tisser den overflødige væske ud, i stedet for at kroppen kunne få gavn af den.
Det er heller ikke ligegyldigt HVAD du drikker. Det anbefales at drikke maksimalt 2-3 krus kaffe om dagen. Te er helt OK, men variér te-typerne og drik i hvert fald ikke mere end 1 liter af den samme te.
Hvis du har problemer med for højt blodtryk, skal du være opmærksom på, at lakridsrods-te skal minimeres (måske helst undgås). VAND og atter vand er klart det bedste bud på den vigtigste drik, du kan berige din fantastiske krop med!
Men vand er jo ikke bare vand.... Se dette klip med læge Claus Hancke - det tager ikke mere end 6 minutter, men er stadigvæk meget vigtig information (klippet er fra 2011).
 Skål i vand for et godt liv!
http://www.youtube.com/watch?v=dgZLM6FBKBY